AYUH RINGANKAN BEBAN MEREKA 
BERSAMA 
TABUNG BANTUAN KECEMASAN COV-AID
(Lockdown 2.0 #KitajagaKita)  Sudah lebih 2 tahun virus korona mengganggu keamanan manusia di seluruh dunia. Virus ini bukan sahaja menyerang kesihatan kita, bahkan turut menyerang dan menganggu keadaan ekonomi serta kewangan kita. PKP 1.0 tahun lalu melihatkan bagaimana bermulanya episod duka serta kesukaran hidup puluhan ribu rakyat Malaysia setelah kehilangan pekerjaan dan sumber mencari rezeki. Ada yang diberhentikan kerja, ada pemilik syarikat yang terpaksa berhenti beroperasi, ada yang jualannya jatuh merundum, ada juga yang bekerja tapi tidak dibayar gaji.

 

 
  Selepas lebih setahun, Malaysia sekali lagi berhadapan dengan situasi yang sama. Namun kali ini, lebih sukar dan ramai yang terkesan. Ditambah pula dengan jumlah kes positif harian Covid-19 yang terlalu tinggi membuatkan rakyat marhaen terus buntu bagaimana mahu mahu mencari rezeki.

 Bukan itu saja, angkara virus durjana ini ramai juga yang diuji ujian kesihatan dan juga kehilangan orang tersayang. Ramai yang tertekan dan mulai berputus asa. Namun, hidup tetap perlu diteruskan. Entah bila situasi sebegini akan berakhir.

 


  Kami di Peduli Insan sangat prihatin dan rasa bertanggungjawab untuk membantu saudara-saudara kita di serata tanah air yang sedang diuji dengan masalah kewangan saat Malaysia dikenakan Lockdown ini. 

  Projek Bantuan Kecemasan CovAid adalah projek anjuran Pertubuhan Peduli Insan bertujuan untuk menyalurkan bantuan berbentuk keperluan asasi seperti pek makanan, barangan keperluan bayi seperti lampin & susu bayi, Kit wanita, Unsung Heroes Kit, & lain-lain bantuan kepada golongan sasar yang terjejas . Sasaran penerima bagi projek ini buat masa ini adalah keluarga B40 yang memerlukan di Malaysia amnya. Tanpa mengira bangsa, kaum & agama.


 
 Kami juga ingin mengajak tuan/puan di luar sana untuk sama-sama membantu dan menyumbang buat saudara-saudara kita yang sedang dalam kesusahan dan kesempitan saat ini. 

Mari ringankan beban saudara-saudara kita dengan menyumbang bersama Tabung Bantuan Kecemasan CovAid (Lockdown 2.0)


Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

PILIHAN SUMBANGAN

Pilihan Kuantiti Nilai (RM)
Tabung Kecemasan Cov-Aid-RM1000
Tabung Kecemasan Cov-Aid-RM500
Tabung Kecemasan Cov-Aid-RM250
Tabung Kecemasan Cov-Aid-RM100
Tabung Kecemasan Cov-Aid-RM50
Tabung Kecemasan Cov-Aid- RM 30
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PENYUMBANG

BUTIRAN SUMBANGAN

Pertanyaan?